- zana_ale a scris:
- janet,o reteta cu peste sau cu brocoli sti?
Cum sa nu !
perisoare de peste:
300 gr peste ,400 ml supa ,2 lingurite de zeama de lamaie 60 ml lapte 1 albus 2 lingurite unt 1 felie de paine fara coaja ,patrunjel
se pune apa la clocotit impreuna cu zeama de lamaie si putina sare si cand clocoteste se pune pestele.Se lasa sa fiarba 20 min.Apoi se scoate si se curata de oase, si se paseaza cu furculitza.Se inmoaie in lapte painea si se scurge.Se bate albusul si apoi se amesteca cu pasta de peste painea muiata si patrunjelul.
Se ia cate o lingurita din aceasta compozitie si se pune intr-un vas cu apa clocotita.Perisoarele se fierb aprox 10-15 min.Se pot sevi cu garnitura de legume sau cu piure de cartofi.
N-am apucat sa fac reteta asta ; poate faci tu si-mi zici cum a iesit .
Eu cumparam file de peste , il ungeam cu putin ulei de masline si cu nitica sare . Il inveleam in folie de aluminiu si il tineam 20-30 min la cuptor , cu focul mic . Il papa Alex cu piure de cartofi .